Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Možen program:
Odhod v jutranjih urah po dogovoru. Sledila bo vožnja mimo Krškega in Novega mesta v Belo Krajino. Na poti bomo imeli postanek za jutranjo kavico.

 

Najprej se bomo podali v šolske klopi na Osnovni šoli Bistra Buča v Radovici. V šoli se bomo učili o Beli krajini na način, kot je to potekalo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

 

Po ogledu muzeja stare šole nas bo pot vodila do priznane vinske kleti v Metliki, kjer si bomo ogledali njihovo vinsko klet in degustirali njihova odlična vina ob belokranjski pogači in bogatim prigrizkom.

 

Zatem se bomo podali na obisk k domačiji Cvitkovič, kjer bomo spoznali predelavo lanu, popestreno z ogledom dejavnosti in izdelkov, ki so vsaki belokranjski hiši dajali domačnost in toplino. Naučili se bomo tudi pisanja na belokranjske pisanice, ki slovijo daleč po svetu in so najbolj značilne prav za kraj Adlešiči.

 

Ogledali si bomo tudi tradicionalno belokranjsko hišo na kmetiji Cerjanec, ki služi kot muzej. Tako si bomo ogledali prikaz stare kmečke izbe, na podstrešju hiše se nahaja razstava belokranjskih vezenin na domačem lanenem platnu s poudarkom na stenskih prtih. Na ogled so tudi skice narodnih noš Bele krajine, ki so last Belokranjskega muzeja v Metliki.

 

Naš zadnji postanek bo v Hiši dobrega kruha v Rosalnicah, kjer nas bo z domačimi dobrotami sprejela gostiteljica Mojca. Tu bomo ob okusni hrani in dobri kapljici strnili vtise izleta.

 

Za vas bomo v ceno vključili:

Stroške prevoza s turističnim avtobusom na navedeni relaciji po programu, oglede in vstopnine po programu, želene degustacije, kosilo ter stroške vodenja in organizacije izleta.

 

Možna doplačila:

Belokranjska pogača v Hiši dobrega kruha v Rosalnicah,…

 

Opomba:

Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.

 

Dodatne informacije:
Turistična agencija MIRTTOURS
Blanca 32, 8283 Blanca
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Mobitel: 031 645 795

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.