Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Možen program:

 

Odhod v jutranjih urah. Vožnja preko Krškega, Ljubljane do počivališča Lom, kjer bi bil naš prvi postanek za jutranjo kavico, stranišče in podobno.

 

Polni energije se bomo odpravili proti naši prvi točki, do srednjeveške vasice Šmartno. Starodavna vasica skriva za svojimi zidovi zgodbe preteklih Beneško – Habsburških vojn iz 16. in 17. st., ko je bila vasica obdana z neuničljivim obzidjem in sedmimi stolpi. Nekatere gradnje izvirajo iz začetka prejšnjega tisočletja, medtem ko dva stolpa pričata o tem, da so bili njihovi prvi graditelji Rimljani

 

Nedaleč stran se bomo ustavili v kraju Gonjače, kjer ob spomeniku žrtvam stoji 23 m visok razgledni stolp s 144 stopnicami, ki je bil zgrajen leta 1961. Ob lepem vremenu se z njega odpre veličasten razgled na vse štiri strani neba: Brda, Julijske in Karnijske Alpe, Dolomite, Furlanijo, Tržaški zaliv, Kras, Vipavsko dolino in Trnovski gozd.

 

Zapeljali se bomo čez Solkanski most in se povzpeli do romarske cerkve nad Novo Gorico na Sveto Goro, kjer je zelo lep razgled goriške hribe.

 

Pot nas bo vodila v Kostanjevico pri Novi Gorici, kjer kulturno zgodovinsko podobo označuje tudi grobnica, kjer so pokopani zadnji potomci francoske kraljeve rodbine Burbonov. Z lokalnim vodičem bomo imeli ogled grobnice kakor tudi Škrabčeve knjižnice.

 

Zatem se bomo zapeljali v Vipavo, kjer bomo v vinski kleti imeli ogled kleti, okrepčali pa se bomo z njihovo degustacijo. Polni dobre volje si bomo še čisto blizu kleti ogledali izvir reke Vipave. Iz avtobusa bomo izstopili na Glavnem trgu, kjer nas le par korakov loči do dveh glavnih izvirov reke Vipave, to sta Podfarovž in Podskala.

 

Zadnji postanek bo v gostišču blizu doma, kjer bomo ob okusni hrani in dobri kapljici strnili vtise izleta ter se zavrteli ob prijetni glasbi.

 

Proti domu se bomo s polnimi želodčki odpravili v poznih popoldanskih urah.

 

Za vas bomo v ceno vključili:

Stroške prevoza s turističnim avtobusom na navedeni relaciji po programu, oglede in vstopnine po programu, želene degustacije, kosilo ter stroške vodenja in organizacije izleta.

 

Opomba:

Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.

 

Dodatne informacije:
Turistična agencija MIRTTOURS
Blanca 32, 8283 Blanca
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Mobitel: 031 645 795

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.