Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Datum odhoda: Po dogovoru

Destinacija: Srbija
Trajanje izleta: 2 dni / 1 noč
Minimalno število potnikov: 20, 30 oz. 40

 

 

MOŽEN PROGRAM POTOVANJA:

 

1.DAN: SLOVENIJA – OSIJEK – NOVI SAD

 

Odhod iz dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah. Prestop meje s Hrvaško in naprej mimo Slavonskega Broda in Đakova. Obiskali bomo največje mesto v Slavoniji in Podravini – OSIJEK. Krožni panoramska vožnja skozi kompleks trdnjave s cerkvijo sv. Mihaela. Ustavili se bomo v mestnem jedru in se sprehodili promenadi ob reki Dravi in si ogledali mestno jedro z osrednjim trgom in cerkvijo sv. Petra in Pavla. Po pavzi nadaljujemo pot v smeri Vukovarja in Iloka. Prestop meje na srbsko stran v Bačko. Vožnja mimo Bačke Palanke do Čelareva. Obisk pivovarne in muzeja piva ter pokušnja piva. Popoldanski prihod v vojvodinsko prestolnico NOVI SAD. krožni panoramski ogled vojvodinske prestolnice ter ogled mestnega jedra peš: Banovina, Srbsko narodno gledališče, mestna hiša, katoliška cerkev, Zmaj Jovina ulica, saborna cerkev, gimnazija, Dunavska ulica... Namestitev v hotel. Večerja in nočitev.

 

2.DAN: NOVI SAD – SREMSKI KRALOVCI – MARADIK – SLOVENIJA

 

Po zajtrku še nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, manjši nakup, obisk tržnice… Sledi vzpon na trdnjavo PETROVARADIN- »Donavski Gibraltar«, odkoder se nudi lep razgled na Novi Sad in reko Donavo. Ogled in čas napitek na razgledni terasi. Sledil bo kratek ogled SREMSKIH KARLOVCEV- mesteca, kjer so sklenili znani karlovški mir in pomembnega središča srbske pravoslavne cerkve. Potepanje po Vojvodini bomo zaključili na južnem pobočju Fruške gore v vasi MARADIK. Gostili na bodo v »Etno kuči«, 150 let stari hiši v kateri je urejena etnološka zbirka. Po ogledu pa nas bodo postregli s paprikašem v oraniji (iz lonca nad ognjem), solato in sremskimi krofi. Odžejali se bomo z domačim vinom in sokovi. Za dobro vzdušje bo poskrbel harmonikaš. Pozno popoldan se bomo poslovili od gostiteljev in nadaljevali pot proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.  

 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Stroške prevoza s turističnim avtobusom po programu
 • Parkirnine in cestnine
 • 1x polpenzion in nočitev v hotelu (Novi Sad)
 • Vse vstopnine in oglede po programu
 • Sremsko malico (z vinom / sokovi in glasbo) v Maradiku
 • Lokalno vodenje (kjer je obvezno)
 • Strokovno vodenje spremljevalca agencije
 • Organizacijo potovanja in DDV 

 

OPOMBE:

 • Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
 • Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.
 • Možni dodatni ogledi in druge storitve z doplačilom

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.