Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Datum odhoda: Po dogovoru

Destinacija: Avstrija
Trajanje izleta: 1 dan
Minimalno število potnikov: 20, 30 oz. 40

 

 

MOŽEN PROGRAM POTOVANJA:

 

Odhod iz dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah, proti mejnemu prehodu Karavanke ter proti Solnograški z vmesnimi postanki. Prvi ogled bo blizu kraja Hallein, kjer se bomo podali v podzemlje rudnika soli. Več tisočletij rudarjenja bomo spoznali v posebnih oblačilih, vožnjo z rudniškim vlakcem, čolnom in tobogani…

 

Nadaljevali bomo s kratko vožnjo do Salzburga, ki je v svetu poznano kot Mozartovo mesto in je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Salzburg. Sprehodili se bomo po centru mesta in si ogledali Mozartov trg z njegovim spomenikom ter njegovo rojstno hišo, rezidenco in trg z baročnimi vodnjaki, katedralo, stolnico, Rotovž, Žitno ulico ter glavno znamenitost Salzburga na drugem bregu reke, palačo in vrtove Mirabell ter hišo, v kateri je živel Mozart, ki je zdaj preurejena v muzej. Nato bo sledil prosti čas za individualno kosilo in samostojne oglede. To lahko izkoristite za pokušino Mozartovih kroglic, ogled Moderne galerije, iskanje lokacij iz filma Moje pesmi, moje sanje ali pa se vzpnete na trdnjavo Hohensalzburg (peš ali z vzepnjačo). V adventnem času pa bo verjetno večina raziskovala ponudbo na pisanih stojnicah. Popoldan se bomo vrnili na avtobus in se do večera pripeljali v Slovenijo.

 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Stroške prevoza s turističnim avtobusom po programu
 • Parkirnine in cestnine
 • Zunanje oglede po programu
 • Strokovno vodenje spremljevalca agencije
 • Organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV 

 

OPOMBE:

 • Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
 • Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.
 • Možni dodatni ogledi in druge storitve z doplačilom

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.