Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Datum odhoda: Po dogovoru

Destinacija: Hrvaška
Trajanje izleta: 2 dni / 1 noč
Minimalno število potnikov: 20, 30 oz. 40

 

 

MOŽEN PROGRAM POTOVANJA:

 

1.DAN: SLOVENIJA – ISTRA

 

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah in vožnja z vmesnimi postanki proti Istri in naprej proti Puli. Naš prvi cilj bo Pula. Sprehodili se bomo po mestu ter si  ogledali nekaj najpomembnejših znamenitosti mesta: Amfiteater - zaščitni znak mesta, Zlata vrata, Avgustov hram, mestna hiša, Dvojna vrata in mestno obzidje, Herkulova vrata, Forum. Čas bo tudi za kavico…

 

Sledi vožnja v Fažano. Vkrcali se bomo na barko in plovba prek fažanskega kanala do otočja Brioni, kjer se v dolžini sedmih kilometrov razteza 14 otokov. Pristanek na največjem otoku, Veliki Brion in panoramska vožnja s turističnim vlakom v spremstvu strokovnega vodnika. Seznanili se bomo z bogato zgodovino otoka od kamene dobe do danes. Peljali se bomo mimo stoletnih oljk, skozi veličasten drevored iz leta 1905, do safari parka, nekoč največjega golf igrišča v Evropi. Ogledali si bomo bizantinski kastrum, ostanke rimske vile, arheološki muzej, fotografsko razstave Josip Broz Tito na Brijonih, cerkev Sv. Germana iz 15. st. z razstavo kopij fresk in glagolskih spomenikov. Nekaj časa bo na voljo tudi za oddih in osvežitev ter nakup spominkov. Sledi vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2.DAN: BRIONI – SLOVENIJA

 

Po zajtrku vožnja do Vodnjana, kjer bomo obiskali lokalno posestvo, ki se ukvarja s pridelavo domačega oljčnega olja in se sprehodili med nasadi oljk. Spoznali bomo zgodovino pridelave oljčnega olja v Istri, ki ga bomo lahko tudi poskusili. Po ogledu sledi tudi sprehod po mestu, ki na vsakem koraku izžareva preteklost, vsaka steza skriva kakšno ruševino, cerkev, palačo, zgrajeno v gotskem, renesančnem ali baročnem stilu. Najbolj zanimiva je gotska palača družine Bettica iz leta 1300. Atraktivna je tudi župnijska cerkev sv. Blaža, ki ima najvišji zvonik v Istri. Njena posebnost pa so tudi mumificirana trupla svetnikov ter zbirka zelo dragocenih relikvij.

 

Naslednji postanek bo v Rovinju, ki velja za enega najlepših istrskih mest. Mestno jedro je pravi biser mediteranske arhitekture, kjer se prepletajo kamnite ulice z malimi slikarskimi galerijami, ki tvorijo pravo razstavo slik na prostem. Glavna znamenitost mesta je cerkev Sv. Eufemija, ki hrani relikvijo svetnice Eufemije in je ena najlepših baročnih stvaritev v Istri. Po sprehodu do cerkve si bomo privoščili še nekaj prostega časa za sprehod po mestu. V neposredni okolici pa si bomo privoščili tudi kosilo

 

Prihod domov v večernih urah.

 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Stroške prevoza s turističnim avtobusom po programu
 • Parkirnine in cestnine
 • Vstopnino v narodni park Brioni (vožnja z ladjico in vlakom)
 • Vodenje po Brionih
 • Ogled Pule, Vodnjana in Rovinja
 • Vstopnino muzeja v cerkvi sv. Blaža
 • 1x Polpenzion in nočitev v hotelu
 • Kosilo drugi dan izleta
 • Organizacijo in vodenje potovanja ter DDV

 

OPOMBE:

 • Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
 • Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.
 • Možni dodatni ogledi in druge storitve z doplačilom

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.