Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Datum odhoda: Po dogovoru

Destinacija: Bosna in Hercegovina
Trajanje izleta: 3 dni / 2 nočitvi
Minimalno število potnikov: 20, 30 oz. 40

 

 

MOŽEN PROGRAM POTOVANJA:

 

1.DAN: SLOVENIJA – BANJA LUKA – VISOKO – SARAJEVO

 

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja skozi Hrvaško proti Banja Luki. Banja Luka je z 150.000 prebivalci drugo največje mesto v Bosni in Hercegovini. Je tudi prestolnica Republike srbske Leži na bregovih reke Vrbas. Ogled glavnih znamenitosti v centru mesta – sprehod po glavni Gosposki ulici, zunanji ogled Cerkve Jezusa Odrešenika, stavbo stare železniške postaje, kjer se sedaj nahaja Muzej moderne umetnosti,… Čas za kosilo na ulici ali od kakšnih odličnih kafan. Nato nadaljevanje vožnje mimo Travnika do Visokega, kraja, kjer naj bi se po trditvah amaterskega arheologa Semirja Osmanagića, nahaja več piramid, zgrajenih v davnini. Sprehodili se bomo po tem nahajališču in sami si boste lahko ustvarili mnenje o tem, ali so piramide resnične. Nato vožnja do Sarajeva, kjer se namestimo v hotel in se nato odpravimo na tipično bosansko večerjo. Zabave, hrane in jedače ne bo manjkalo. Nočitev.

 

2.DAN: SARAJEVO – KONJIC – JABLANICA – MOSTAR

 

Po zajtrku ogled glavnega mesta Bosne in Hercegovine z lokalnim vodnikom: staro mestno središče z Baščaršijo, Principov most, Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, Svrzina hiša ... Po ogledu mesta prosto v starem mestnem središču, na Baščaršiji. Čas za hitro malico  - priporočamo tipično bosansko malico (čevapčići ali pleskavica v lepinji). Okoli 12h bomo zapustili mesto in se odpeljali še do spomenika iz nedavne vojne –tunela pod letališko pisto. Nato se bomo odpeljali do Konjica, kjer je znameniti Titov bunker, ki je bil kot strogo zaupen objekt zgrajen v času SFRJ za primer atomskega napada in je lahko 350 ljudem omogočal, da 6 mesecev preživijo brez stika z zunanjim okoljem. Nato se odpeljemo do Jablanice, kjer si bomo ogledali znameniti porušen železniški most na Neretvi še iz časov II. svetovne vojne. Nato se odpravimo proti Mostarju, kjer se namestimo v hotelu in se sprehodimo v stari del mesta na večerjo. Nočitev.

 

3.DAN: MOSTAR – SLOVENIJA

 

Po zajtrku sledi ogled Mostarja. Ogled Kujundžiluka- starega dela mesta in novega/starega mosta, prizorišča znamenitih mostarskih skokov. Most je bil v zadnji vojni porušen, nato pa s pomočjo Unesca obnovljen in leta 2004 ponovno odprt. Prosti čas priporočamo za nakupe spominkov in pa za kosilo. Okoli 14h odhod proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Stroške prevoza s turističnim avtobusom po programu
 • Parkirnine in cestnine
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu (Sarajevo)
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu (Mostar)
 • Večerjo v tipični bosanski restavraciji v Sarajevu
 • Večerjo v restavraciji v Mostarju
 • Vstopnino v arheološki park Bosanske piramide v Visokem
 • Vstopnino v tunel v Sarajevu
 • Vstopnino v Titov bunker v Konjiu
 • Strokovno vodenje v slovenskem jeziku
 • Osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • Organizacijo potovanja in DDV

 

OPOMBE:

 • Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
 • Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.
 • Možni dodatni ogledi in druge storitve z doplačilom

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.