Datum odhoda: Po dogovoru

Destinacija: Hrvaška in Slovenija
Trajanje izleta: 1 dan
Minimalno število potnikov: 20, 30 oz. 40

 

 

MOŽEN PROGRAM POTOVANJA:

 

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja do Tuheljskih toplic, ki se nahajajo v prelepih zagorskih hribih in so ene od najbolj celovitih turističnih in rekreacijskih centrov kontinentalnega turizma na Hrvaškem. Tu se bomo ustavili na jutranjo kavico oziroma na kratek sprehod okoli Term Tuhelj, ki so že nekaj let v lasti Terme Olimia.

 

Po jutranji kavici in kratkem sprehodu bomo pot nadaljevali v bližnjo vinsko klet, kjer se bomo v njihovi restavraciji najprej okrepčali s toplo malico. Istočasno bo mogoče uživati v prekrasnem pogledu na Zagorje. Nato se bomo odpravili v njihovo vinsko klet, kjer nas bodo pričakali z degustacijo. Po pokušini šampanjca in različnih vrst vina si bomo ogledali tudi njihovo vinsko klet.


Približno dve ure kasneje nas bo pot peljala do gradu Trakoščan, ki velja za najbolj romantičen in atraktiven grad na Hrvaškem, ki je bil zgrajen v 13. stoletju. Od leta 1584 pa vse do začetka druge svetovne vojne je bil v lasti družine Draškovič, a svojo sedanjo podobo je dobil v 19. stoletju. Danes je dvorec v lasti Republike Hrvaške in gosti muzej s stalno razstavo. Obkrožajo ga čudovit park, jezero, številni ribniki in zelenje. Ogled notranjosti gradu si bomo ogledali pod vodstvom muzejskega kustosa.

 

Od tu se bomo podali spet nazaj proti Sloveniji čez bližnji mejni prehod do Ptujske Gore. Ptujska Gora je gručasto naselje ob cesti Ptuj–Majšperk, z jedrom okoli trga in veličastne gotske cerkve, ki leži na vrhu 352 m visokega griča in je vidna že od daleč. To je ena najlepših gotskih cerkva na Slovenskem, ki privablja številne romarje, turiste in naključne obiskovalce. Leta 2010, ob 600-letnici posvetitve cerkve, je bila proglašena za baziliko Marije Zavetnice.

Ptujska Gora je priljubljena točka za pohodnike in kolesarje, predvsem zaradi lepega razgleda na Dravsko polje in Haloze, od tod pa vodijo tudi nekatere pohodniške poti.

 

Naš zadnji postanek bo na turistični kmetiji Kropec, kjer bomo ob okusni hrani in dobri kapljici strnili vtise izleta. Tudi tu se bomo podali v njihovo bogato vinsko klet in degustirali nekaj vrst vina. Prihod domov v večernih urah.

 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Stroške prevoza s turističnim avtobusom po programu
 • Cestnine
 • Topla malica
 • Ogled kleti na Vuglec bregu in degustacija
 • Ogled gradu Trakoščan z lokalnim kustosom
 • Samostojen ogled cerkve na Ptujski Gori
 • Degustacija in ogled kleti pri vinarju Kropec v Slovenski Bistrici
 • Večerjo
 • Spremljevalca agencije
 • Organizacijo potovanja in DDV 

 

OPOMBE:

 • Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
 • Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.
 • Možni dodatni ogledi in druge storitve z doplačilom

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.